H

Hoe draag je een corsage?

Op je trouwdag wil je er perfect uitzien, tot in de kleinste details. Een corsage is een prachtige en traditionele toevoeging aan je trouwoutfit, maar velen vragen zich af: “Hoe draag je eigenlijk een corsage?”

Een corsage is een elegant en traditioneel accessoire dat een belangrijke rol speelt op de bruiloft. Het is niet alleen een decoratief element, maar ook een symbool van verbondenheid en waardering. Als bruidsfotograaf heb ik talloze corsages gezien en vastgelegd, een prachtig detail dat een verschil kan maken in je algehele uitstraling op de grote dag.

Draag je corsage links of rechts?

Een veelgestelde vraag bij het dragen van een corsage is: aan welke kant draag je hem? Volgens de etiquette dragen mannen de corsage aan de linkerkant naar boven, net boven het hart. Dit symboliseert de liefde en verbondenheid tussen het paar. Voor vrouwen is de keuze meer flexibel. Sommigen kiezen ervoor om de corsage aan de linkerkant te dragen, als een teken van hun relatie met de bruidegom. Anderen geven er de voorkeur aan om het aan de rechterkant te dragen, om het evenwicht te behouden of omdat het beter past bij hun outfit.

Wie kiest een corsage uit?

Een echte gentleman nam vroeger een bloemetje mee wanneer hij zijn meisje meenam op date. Uit deze gewoonte is het dragen van een corsage op een bruiloft ontstaan. Traditioneel gezien is het de man die de corsage kiest. Een corsage bevat vaak onderdelen van het trouwboeket.

Een corsage op een bruiloft is niet verplicht. Het is een vrije keuze.

Wie draagt een corsage op een bruiloft?

In het verleden was een corsage alleen voor de ouders, de getuigen en de bruidsmeisjes van het bruidspaar. Zo kon je als gast op de receptie snel zien wie de ouders van de bruid waren en kon je ze beide feliciteren met het huwelijk van hun dochter.

Tegenwoordig kiezen veel bruidsparen ervoor om alle daggasten op de bruiloft een corsage te geven. Een nieuwe trend is de polscorsage speciaal voor de bruidsmeisjes. De bruid draagt geen corsage, die heeft namelijk een boeket.

Tips voor het dragen van een corsage

  • Zorg ervoor dat de corsage stevig is bevestigd, maar niet te strak. Je wilt niet dat het ongemakkelijk aanvoelt of je kleding beschadigt.
  • Draag de corsage iets schuin omhoog, zodat deze goed zichtbaar is op foto’s en niet verloren gaat in de outfit.

Mooie corsages, bloemen of bruidsboeket vinden voor je bruiloft? Kijken dan zeker eens bij Bloemen zo Joyce.

Een onvergetelijk moment vastleggen

Als bruidsfotograaf ben ik altijd op zoek naar die speciale momenten die de liefde en emotie van de dag vastleggen. Wordt er een corsage gedragen? Ik vind het geweldig om deze details vast te leggen en te zien hoe ze deel uitmaken van het grotere verhaal van jullie bruiloft. Ben je op zoek naar een ervaren bruidsfotograaf die oog heeft voor dit soort momenten? Neem dan gerust contact met mij op voor meer informatie over mijn diensten en beschikbaarheid. Samen kunnen we jullie trouwdag onvergetelijk maken!

Met The Wedding Reporter kies je voor een trouwfotograaf die oog heeft voor de echte momenten. Mijn stijl is het beste te omschrijven als puur, ongedwongen en verhalend

Wil je meer verhalen zien? Bekijk het portfolio. Meer informatie over mijn werkwijze en tarieven? Deze vind je hier. Gaan jullie trouwen en wil je graag kennismaken? Neem contact op via het contactformulier.

CLOSE MENU